hledat    CZ  I  EN I RU
Zadejte text k vyhledáníx

Potravinářský průmysl, technologie, procesy

inženýring, projekce, montáže a uvádění do provozu strojních a technologických automatizovaných zařízení, procesních,  výrobních technologií nebo linek, vybavení strojů a strojních systémů.

Současně s tím spolupracujeme a spolupodílíme se na vývoji nových automatizovaných technologií a nasazováním nových řešení a moderní techniky v reálných provozech.

Obory průmyslu - potravinářství, strojírenství, energetice - v tuzemsku i v zahraničí - a zajišťuje projekty projekčně i dodavatelsky, jako hlavní dodavatel nebo subdodavatel.

Firma má certifikát ČSN EN ISO 9001 a registaci CMI.

Technologické systémy a zařízení

  • pastery piva, mléka, smetany, ovocných šťáv, džusů, ovocných a zeleninových dření
  • zařízení pro stabilizaci a zvýšení doby trvanlivosti nápojů a produktů
  • sanitace potravinářských technologií, CIP stanice - centrální, lokální, decentralizované 
  • technologické systémy příjmu a ošetření produktů, úchova ošetřeného produktu (mléko, smetana, šťávy.....) 
  • technologické systémy výroby, míchání, přepravy a finalizace produktu
  • recepční technologické systémy, automatizace výroby podle receptur
  • kompletace plnících lahvárenských linek, dovybavení procesní technologií
  • technologie chlazení, klimatizace, ohřevu
  • řízení strojů, montážních a výrobních linek

Automatizované systémy řízení procesů, sběr, motnitoring a archivace dat, dálkové přenosy dat

  • centrální, decentralizované a distribuované systémy PLC 
  • sběr a zpracování dat, archivace a distribuce dat SCADA 
  • systémy kontrolních a kritických bodů HACCP
  • centrální, decentralizované a distribuované systémy PLC 
  • sběr a zpracování dat, archivace a distribuce dat SCADA 
  • systémy kontrolních a kritických bodů HACCP

Kontrolní a analytické systémy

  • kontrolní a vyřazovací systémy
  • zabezpečovací a blokační systémy 
  • biometrie, neuronální video a audio analýza

 

Pasterace / Pasterační stanice, pastery

Zabýváme se vývojem a výrobou průtokových pasterů

  • automatizace procesu a sběr dat je pro nás samozřejmostí
  • více jak 30let na trhu
  • 100ky dodaných zařízení u zakazníků po celém světě

Pasterace se provádí průchodem produktu deskovým pasterem a jeho krátkodobým ohřevem v pasterační sekci a následném pasteračním účinku ve výdržníku pasteru. Ohřev a chlazení se provádí směnou energie na desce pasteru, nízká energetická náročnost je dána především rekuperací a směnou energie mezi ohřívaným a ochlazovaným nápojem.

 

>> poptat paster

 

více informací >

Pasterace / Pasterační stanice, pastery

Hlavní výhody průtokové pasterace

-PU jednotky - ochrana proti přepasterování nápoje
-SU hodnoty jsou nízké - pasterovaný nápoj vykazuje minimální sensorické změny
-zajištění 100% propasterovanosti nápoje v celém objemu
-velká flexibilita zařízení – rychlé a dokonalé přizpůsobení požadavkům plnění
-výrazně nižší energetická náročnost provozu oproti tunelovému pasteru
-malé nároky na prostor, možnost rozdělení pasteru a buffertanku
-rychlé uvedení do provozu

*Paster se skládá z:
a) deskového výměníku vlastního pasteru
b) horkovodního okruhu s deskovým výměníkem
c) trubkového výdržníku
d) čerpadel, regulačních ventilů, sentoriky, pneumatických klapek nebo ventilů
e) vyrovnávacího tanku (buffertank) včetně sanitačního čerpadla
f) potrubního propojení a armatury
g) elektrického rozvaděče s řídicím systémem a MaR 

 

Vybrané druhy pasterizátorů

  • Paster mléka 
  • Paster smetany
  • Paster jogurtu
  • Paster syrovátky
     
  • Paster piva
  • Minipaster piva
  • Paster vína
     
  • Paster solanky
  • Paster solného roztoku
  • Paster melanže
  • Paster medu
  • Paster džusu
  • Paster nápoje
  • ...

 

 

Vizualizace a ovládání pasteru 3D vizualizace
 

Sanitace / CIP stanice

Vyrábíme a vyvíjíme CIP stanice

  • plně automatizovaný proces, editace sanitačních receptur, sběr dat ( trendy, reporty, ... )
  • více jak 30let na trhu
  • 100ky dodaných zařízení u zákazníků po celém světě

CIP stanice vykonávájí automatizované čištění výrobních zařízení převážně v potravinářském průmyslu. CIP se běžně používá pro čištění zařízení, jako jsou potrubí, nádrže, plničky a související technologie. CIP využívá turbulentní proudění sanitačního roztoku dle dané teploty/vodivosti potrubím a nebo rozprašovacími koulemi pro nádrže.

 

>> poptat CIP stanici

 

více informací >

Sanitace / CIP stanice


*CIP stanice se skládá z:
a) horkovodního/parního okruhu s deskovým výměníkem
b) dávkovací stanice koncentrátů
c) čerpadel, regulačních ventilů, senzoriky, pneumatických klapek nebo ventilů
d) úchovných tanků ( pitná voda, louh, kyselina, dezinfekce,...)
e) potrubního propojení a armatury
f) elektrického rozvaděče s řídicím systémem a MaR 

 

 
AUCON spol. s r.o. 
Sokolohradská 1018 
58301 Chotěboř 
CZECH REPUBLIC

telefon: +420 569 622 211

Technická podpora
aucon@aucon.cz
Po - Pá 07:00 – 15:00
+420 569 622 211
Mimo pracovní dobu
+420 733 363 453

aucon@aucon.cz

Technologická automatizovaná zařízení, procesní a výrobní technologie, vybavení strojů a strojních systémů

© 2015 Aucon | edited by n.e.s.p.i.